S og R: Alle skal betale licens

Slettet Bruger,

21/06/2007

For at bevare DR vil venstrefløjens politikere nu indføre tvungen licens for alle husstande. Hver niende husstand fravælger licensen til DR og ifølge bladet Samvirke ville DR kunne undgå nedskæringer, hvis man fik disse husstande til at betale licens. Det får den radikale medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll, til at foreslå, at man i fremtiden skal bevise, at man ikke har nogen licenspligtige apparater.

"Snyderiet svarer til mere end det dobbelte af det beløb, som DR netop har skullet spare. Det giver os anledning til at se, om ikke tiden er inde til grundlæggende at ændre på det nuværende licenssystem, så man skal melde fra i stedet for at melde til," siger Simon Emil Ammitzbøll til metroXpress.

Forslaget vækker også glæde hos Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen.

"Jeg tror, vi kunne løse problemet med snyderi, hvis vi helt enkelt lavede en frameldingsordning. Det ville samtidig spare DR for et kæmpe bureaukrati med at opkræve licens og skrive til de mange husstande, der ikke betaler," siger han.

"Et indgreb i den personlige frihed"
Det bliver dog ikke med Dansk Folkepartis støtte, siger partiets næstformand Peter Skaarup.

"Det ville svare til en ekstra skat og være et indgreb i den personlige frihed, fordi det svarer til, at vi alle sammen skulle framelde os forskellige aviser. Det ville de fleste nok betakke sig for," siger han.

Heller ikke den konservative medieordfører Jakob Axel Nielsen ser nogen grund til at give DR udvidede beføjelser.

"DR skal ikke slås for eksistensen af kravet, de kan gå direkte i fogedretten. De kan sige: Du har ikke betalt, vi hiver dig i fogedretten," siger Jakob Axel Nielsen til Ritzau.

mkr

Kilde: