S klar med milliarder til hjemmehjælpere

Slettet Bruger,

15/07/2007

Den socialdemokratiske formand, Helle Thorning Schmidt, blander sig i koret, der vil give lønforhøjelser til landets offentligt ansatte. I et interview i Ekstra Bladet forklarer Thorning Schmidt blandt andet sit fravær i debatten med en ferietur til Kreta. Men den socialdemokratiske leder er opmærksom på de offentlige omsorgsmedarbejderes krav.

"Vi har både hørt og forstået deres krav. Og de er helt rimelige. Jeg har et meget varmt, bankende hjerte for deres sag og forstår, hvad de beder om, udtaler Helle Thorning Schmidt.

Hun melder nu, at socialdemokraterne er klar til at åbne for tegnebogen og finde penge til et lønløft i forbindelse med lanceringen af deres velfærdsudspil i august.

"Vi anerkender, at der er et lønproblem i den offentlige sektor. Det vil vi sætte fokus på," siger hun.

Helle Thorning Schmidt afviser samtidig, at det politiske system med deres lønløfter kommer i konflikt med den danske aftalemodel.

"Jeg siger, at vi er klar til at kigge på lønnen. Det andet er teknik. Det kan sagtens løses, uden at det karambolerer med den danske arbejdsmarkedsmodel," mener hun.

Dansk Folkeparti er glade for støtte til deres tanker om lønstigninger i det offentlige. Men Pia Kjærsgaard insisterer dog på, at socialdemokraterne også tænker finansieringen med i deres forslag.

"Der skal være fornuft i det. Vi kan jo ikke bare sige til finansministeren, at vi har tænkt os at bruge så og så mange milliarder, og så må han værsgo finde pengene. Sådan hænger det jo ikke sammen. Vi går ikke ind for overbudspolitik, det skal være seriøst. Derfor håber jeg, Socialdemokraterne vil være med i kvalitetsreformen, så vi sammen kan presse Fogh, siger Pia Kjærsgaard.

[email protected]

Kilde: