Så fik Tørnæs nok af Kenya

Nu stopper strømmen af danske støttekroner til flere statslige institutioner i Kenya

Slettet Bruger,

24/01/2008

Nu stopper strømmen af danske støttekroner til flere statslige institutioner i Kenya. Årsagen er det kenyanske præsidentvalg den 27. december, der ifølge EU's observatører var præget af valgsvindel. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det er klart, at vi i øjeblikket har sat forhandlinger og overvejelser om nye bistandsindsatser på standby, til vi har et bedre indtryk af situationen. Men vi har dog allerede indstillet støtten til enkelte konkrete institutioner - for eksempel valgkommissionen, som vi af åbenlyse grunde ikke har tillid til," siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) til Berlingske Tidende.

Krav om uvildig undersøgelse
Danmark bidrager med omkring 200 mio. kr. i støtte om året til Kenya. På et møde tirsdag lod udviklingsministeren Kenyas ambassadør forstå, at styret i det østafrikanske land skal tage oppositionens beskyldninger om valgsvindel alvorlig og acceptere en uvildig undersøgelse af valget og optællingen af stemmerne.

"Hvis det ender med at Kibaki (Kenyas præsident, red.) ikke indgår en bred aftale - og mæglingsbestræbelserne falder til jorden - så er det klart, at jeg vil se på om det danske bistandssamarbejde med Kenya skal tilpasses den nye situation. Om en sådan tilpasning vil indebære ændringer i indholdet, sammensætningen eller størrelsen af bistanden, ved jeg ikke endnu. Men det er klart, at vi ikke vil kunne fortsætte med 'business as usual'," siger Ulla Tørnæs til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: