S: Vi ville have brugt flere penge

Slettet Bruger,

13/12/2007

Hvis Danmarks statsminister efter valget havde heddet Helle Thorning-Schmidt, ville valgkampens dyre løfter være blevet til virkelighed. Det bekræfter socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov, der over for Nyhedsavisen kalder regeringens beslutning om at udsætte forhøjelsen af børnechecken for løftebrud.

"Det er et massivt vælgerbedrag. Regeringen har snydt sig til en valgsejr. For hvis den havde været ærlig omkring disse planer under valgkampen, så havde de med garanti tabt valget," siger Morten Bødskov til Nyhedsavisen.

"Vælgerne betaler prisen"
I valgkampen forsøgte regeringen og oppositionen at overgå hinanden med skatteyderbetalt flæsk til vælgerne, men efter mandaterne var i hus, valgte regeringen at lytte til de økonomiske vismænds advarsler mod det høje offentlige forbrug. Det ville Socialdemokraterne ikke have gjort.

"Dansk økonomi har ikke ændret så markant i løbet af en måned. Det er absurd. Regeringen har fortiet virkeligheden og nu betaler vælgerne prisen for det bedrag," siger Morten Bødskov.

Regeringen holder møde om den udgiftstunge kvalitetsreform her til morgen, hvor de Konservative ifølge Berlingske Tidende vil anbefale at udskyde hele reformen, hvorimod Venstre blot vil indfase nogle af elementerne senere.

[email protected]

Kilde: