S: Gem slik og tobak

Socialdemokraterne argumenterer i deres nye forebyggelsesudspil for, at tobakken skal gemmes væk under disken eller lukkes inde i skabe uden glasru...

Slettet Bruger,

19/04/2009

Socialdemokraterne argumenterer i deres nye forebyggelsesudspil for, at tobakken skal gemmes væk under disken eller lukkes inde i skabe uden glasrude, mens slikket skal fjernes fra børnehøjde og fra kasseområdet. Det skriver Berlingske Tidende.

"Vi ved, at tobaksrygning er den største, enkeltstående risikofaktor for levealderen. Derfor vil der være store sundhedsgevinster at hente ved at begrænse fristelsen til også lige at impulskøbe en pakke cigaretter, når man alligevel er ude at handle. Samme ræsonnement ligger også bag forslaget om at gøre noget ved fristelserne til at købe slik," siger Socialdemokraternes forebyggelsesordfører Flemming Møller Mortensen til Berlingske Tidende.

John Wagner, administrerende direktør i købmændenes brancheforening, er overfor Berlingske Tidende ikke fjendtlig indstillet overfor forslaget, men han efterlyser dokumentation for, at forslaget faktisk formindsker slik- og tobaksforbruget. Desuden ønsker han sikkerhed for, at der bliver tilsidesat tilstrækkelig med ressourcer til at kontrollere om reglerne også overholdes i den "uorganiserede kioskverden".

Socialdemokraternes forebyggelsesudspil rummer også en række forslag som skal få børn og unge til at motionere mere samt et årligt sundhedstjek for folk over 40 år. Den samlede pris for at virkeliggøre forslagene er ca. 200 mio. kr.

[email protected]

Kilde: