S: Asmaa er enlig svale

Slettet Bruger,

30/07/2007

Af IKKEMIG 2

Socialdemokratiet vil ikke opsige samarbejdet med Enhedslisten. Det slår gruppeformand Carsten Hansen fast.

"Enhedslisten er jo et demokratisk valgt parti, som sidder i Folketinget, og som vi har udmærkede traditioner for at arbejde sammen med," siger han til 180Grader.dk.

Udmeldingen kommer, efter at flere socialdemokratiske folketingskandidater har opfordret partiet til at afbryde samarbejdet med Enhedslisten i lyset af de kontroversielle udtalelser fra folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid. En af de utilfredse socialdemokrater er Jacob Bjerregaard, som foruden at være folketingskandidat i København også er formand for Danmarks Socialdemokratisk Ungdom.

"Jeg havde aldrig troet, at Enhedslistens folketingsgruppe ville støtte synspunkter, der kan betegnes som femte-kolonne-virksomhed og samtidig kan tolkes som en klar støtte til terrorvirksomhed," siger Jacob Bjerregaard i en pressemeddelelse.

"Asmaa er provokatorisk"
Men det ryster ikke gruppeformand Carsten Hansen, der mener, at Asmaa Abdol-Hamids står ret alene med sine holdninger i Enhedslisten.

"Jeg synes, at det, Asmaa siger, er reelt provokatorisk, og det er helt udenfor ethvert tænkeligt lands lov og ret i forhold til, hvad vi synes er anstændigt og ordentligt i forhold til vores indsats i Irak, men det betyder ikke, at man, fordi der sidder et enkelt medlem, der ikke kan finde ud af det, ikke kan samarbejde med partiet," siger han.

Hos Enhedslisten er man dog af en anden opfattelse. Så sent som i fredags bekræftede partiets udenrigspolitiske ordfører, Rune Lund, over for 180Grader.dk, at Asmaa Abdol-Hamids udtalelser er fuldstændig på linje med partiets politik.

EL: Vi er enige med Asmaa
"Asmaa siger ikke andet end det, som Frank Aaen siger, og siger ikke andet end det, som er den politisk vedtagne linje for Enhedslisten," udtalte Rune Lund.

Men den oplysning får ikke Carsten Hansen til at ændre holdning.

"Jeg har ikke hørt andre end Asmaa gå ud og sige, at det var i orden at angribe danske soldater, og sammenligne det med indsatsen under Danmarks frihedskamp. Det har jeg ikke hørt andre end hende sige. Og Enhedslisten har jo stemt imod indsatsen i Irak hver eneste gang, der har været mulighed for det. Men det ændrer ikke på, at vi har taget afstand fra de udtalelser, hun er kommet med," siger Carsten Hansen, der dog opfordrer Enhedslisten til at tage afstand fra Asmaa Abdol-Hamids holdninger.

[email protected]

Kilde: