SR-asyludspil imponerer ikke de borgerlige

Slettet Bruger,

06/11/2007

Asylansøgere skal frit kunne vælge mellem at bo i asylcentrene eller at flytte uden for for at arbejde eller uddanne sig. Det er kernen i Socialdemokraternes og de Radikales nye asylplan. Det skriver Berlingske Tidende.

"Vi har ikke noget program, der handler om, at vi skal have flere, eller for den sags skyld færre, flygtninge. Men de mennesker, der kommer hertil, skal have en rimelig behandling," siger den radikale formand Margrethe Vestager til Berlingske Tidende.

Med udspillet åbner SR døren på vid gab for Ny Alliance. Hos Khader og co. er man enig i, at udspiller minder meget om deres. Måske lidt for meget.

"Det virker som om SR vil sælge deres egen mor for at få os med," siger Naser Khader til Berlingske Tidende og kalder oppositionsudspillet en "taktisk manøvre".

Khader tror i stedet, at han kan få gennemført en tilsvarende politik på asylområdet med den borgerlige blok. Så skal der nu flyttes en holdning eller to, for de første regeringsreaktioner på dagens udspil er ikke positive.

"Det her udspil betyder fri indvandring. Det betyder helt konkret, at kommer du her til landet og siger ordet asyl, så udsteder vi en arbejdstilladelse. Det vil være et kæmpe trækplaster," siger integrationsminister Rikke Hvilshøj.

Forslaget fra SR byder også på øget adgang til sundhedstilbud som tandpleje og psykologbistand.

[email protected]

Kilde: