SF vil have hashkommission

Danskerne vil ikke straffe folk, der sætter munden til jointen eller chillumen

Slettet Bruger,

09/03/2009

Danskerne vil ikke straffe folk, der sætter munden til jointen eller chillumen. I en ny unversøgelse foretaget for den private organisation Gadejuristen, der beskæftiger sig med stofmisbrug, svarer 59 procent af 1.122 adspugte ja til at "beskatte og regulere cannabis" og "afkriminalisere" brugerne. Og flertallet har en politisk fælle i SF, der lover at arbejde for etablere en hashkommission, hvis det politiske flertal skifter efter næste valg. Det skriver berlingske.dk.

"Vi vil have afkriminaliseret brug af hash. Også i den nuværende situation, hvor der er et kæmpe marked, og folk nærmest skærer hovederne af hinanden på grund af dette. Samtidig vil vi godt sende signalet om, at dette er ikke bare er noget, man tager. Derfor vil vi have oplysning, og så vil vi have, at behandlingsgarantien kommer til at fungere. I dag ser vi, at den ofte bliver overtrådt, og så foreslår vi en kommission, som skal kigge på forskellige modeller. Selve problemstillingen er for vigtig til, at vi bare kan komme med en let løsning," siger SF's socialordfører Özlem Sara Cekic til berlingske.dk.

Til gengæld er det fortsat ingen sympati for synpunktet om en mindre restriktiv hashpolitik hos de borgerlige retspolitikere.

"En bønne-kommission? Vi ved, at det ene tager det andet. Det er noget frygtelig noget," siger De Konservatives Tom Behnke, der ikke lader sig påvirke af de mange meningsmålinger, der viser at danskerne ser anderledes på sagen.

"Det Konservative Folkepartis politik er ikke afhængig af meningsmålinger. Man får store psykiske problemer, så det kan vi da slet ikke forsvare. Og så skal vi i den grad få danskerne gjort opmærksomme på, hvor alvorligt dette er. Samtidig må jeg sige, at det er hashen, som er den væsentlige årsag til, at vi har gadekrig i København. Så alle de mennesker, som synes, at det er forfærdeligt, de skulle begynde med at stoppe med at købe hash," siger Behnke til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: