SF overhaler DF højre om: Vil gerne mindske topskatten

Hvis Dansk Folkeparti fastholder, at partiet ikke vil lave noget særligt om i en kommende skattereform, så risikerer det, at regeringen bare laver ...

Slettet Bruger,

19/11/2008

Hvis Dansk Folkeparti fastholder, at partiet ikke vil lave noget særligt om i en kommende skattereform, så risikerer det, at regeringen bare laver reformen med oppositionen til venstre i Folketinget. Nu melder nemlig også SF sig på banen med et ønske om at mindske antallet af danskere, som betaler topskat, skriver Berlingske Tidende.

"SF vil sætte skatten på arbejde mærkbart ned, især for de lavest lønnede. Vi vil forhøje beskæftigelsesfradraget med ti mia. kr. og samtidig bruge fem mia. kr. på at hæve beløbsgrænsen for, hvornår man skal betale topskat," siger SF's skatteordfører, Jesper Petersen, til avisen.

Meddelelsen glæder skatteminister Kristian Jensen, for det vil gøre det nemmere at få gennemført en ambitiøs skattereform, mener han.

"SF har jo tidligere ment, at de nuværende marginalskatter ikke er noget problem. Så jeg glæder mig over, at de nu er kommet på bedre tanker," siger Kristian Jensen.

DF-formand Pia Kjærsgaard synes imidlertid allerede nu at være mere imødekommende overfor en skattereform end hendes finansordfører, Kristian Thulesen Dahl.

"SF sidder næppe med ved forhandlingsbordet, når vi er ved målstregen," siger hun til Berlingske Tidende - underforstået: at Dansk Folkeparti vil være med til det sidste.

SF vil øge skatten på forurening, hæve selskabsskatten og sætte loft over fradrag for pensionsindbetalinger. Til gengæld vil partiet hæve grænsen for betaling af topskat med 50.000 kroner og dermed friholde hver tredje af landets topskattebetalere for at betale topskat i fremtiden.

[email protected]

Kilde: