SF og Konservative mistede det sidste mandat

De Konservative gik lidt frem ved gårsdagens valg til EU-Parlamentet - med 1,4 procentpoint - men det ekstra mandat, som partiet flere gange i løbe...

Slettet Bruger,

08/06/2009

De Konservative gik lidt frem ved gårsdagens valg til EU-Parlamentet - med 1,4 procentpoint - men det ekstra mandat, som partiet flere gange i løbet af aftenen så ud til at få, blev alligevel hos Venstre.

Dermed mislykkedes de Konservatives ambition om at høste ekstra gevinst med opstillingen af den tidligere partiformand og vicetstatsminister Bendt Bendtsen.

SF fordoblede sit stemmetal - fra 8,0 til 15,9 pct. af stemmerne - og gik fra et til to mandater i EU-Parlamentet, men det tredje mandat, som partiet også så ud til at få igennem store dele af valgaftenen, forduftede, da de sidste stemmer var talt op. Det blev i stedet hos Socialdemokraterne, som kunne nøjes med at gå ét mandat tilbage i forhold til kanonvalget med Poul Nyrup Rasmussen som spidskandidat i 2004.

Dansk Folkeparti var valgets anden store sejherre. Med unge Morten Messerschmidt i front gik partiet fra 6,8 pct. af stemmerne til 15,3 pct., og Messerschmidt får dermed følgeskab af en partifælle i parlamentet, måske den tidligere mangeårige DFU-formand Kenneth Kristensen Berth.

[email protected]

Kilde: