SF er partiet for de offentligt ansatte

Slettet Bruger,

05/11/2007

"Vi vil knokle for, at vores børn får den viden, som de har brug for," siger en smilende Villy Søvndal i kampagnespottet, hvor SF-lederen lover at ansætte flere i det offentlige og til en højere løn. Og et større offentligt forbrug vil i høj grad komme partiets egne folketingskandidater til gavn. SF er nemlig det parti med suverænt flest offentligt ansatte, viser en gennemgang af TV2's kandidatdatabase.

Hele 48 pct. af SF's kandidater er at finde i den sektor, som partiet vil bruge flere penge på. Kun 22 pct. har et job i den private sektor, mens resten af partiets kandidater befinder sig på læreanstalter som studerende, i arbejdsløshedskøen eller på Christiansborg som MF'ere.

Ny Alliance er derimod topscorere, når det kommer til andelen af privatansatte. Hele 53 pct. af partiets kandidater er at finde i det private, mens kun 15 pct. får lønposen betalt af skatteyderne.

På en overraskende andenplads er Dansk Folkeparti, der konkurrerer med SF om at øge de offentlige udgifter. Alligevel kan partiet mønstre hele 49 pct. privatansatte, mens kun 11 pct. arbejder i det offentlige, viser tallene fra TV2's kandidatdatabase.

[email protected]

Kilde: