SF: Regeringen har "thailandsk" skattestop

Statsminister Anders Fogh Rasmussens udtalelser om, at skattestoppet kan suspenderes, mens en skattereform vedtages, møder nu kritik fra uventet ka...

Slettet Bruger,

15/04/2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussens udtalelser om, at skattestoppet kan suspenderes, mens en skattereform vedtages, møder nu kritik fra uventet kant, nemlig fra SF's skatteordfører, Jesper Petersen. Kritikken kommer, efter at skatteminister Kristian Jensen i dagens udgave af Berlingske Tidende siger, at man ikke kan regne med, at SF vil bakke op om skattestoppet, selvom partiet har sagt, at det vil det gerne. Ministerens udtalelser er udtryk for dobbeltmoral, mener Jesper Petersen.

"Regeringen benytter med reformen til næste år allerede det, som nogen kalder det 'thailandske princip', hvor man er tro både før og efter, at man har været i Bangkok, men gør hvad der passer én derimellem. Vores model giver i det mindste klarhed fem år frem i tiden," siger Jesper Petersen til Berlingske Tidende.

Han beskriver SF's skattestop således:

"Vi vil gerne være med til at give borgerne en garanteret skattepause, hvor vi i en periode på eksempelvis fem år ikke vil hæve bl.a. indkomstskat, ejendomsværdiskat og arbejdsmarkedsbidrag. En af de få gode ting ved skattestoppet har været, at det har givet tryghed."

Ifølge Kristian Jensen er der dog ingen grund til at stole på, at SF vil bevare et troværdigt skattestop.

"Jeg vil se det, før jeg tror det, for efter min vurdering har SF bare forstået, at danskerne ønsker et skattestop, og selvom de egentlig ikke har tænkt sig at gennemføre det, så er de nødt til at lade som om," siger skatteministeren til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Vi hører dem i det daglige sige, at de ønsker at sætte skatter og afgifter op på en række områder, og når SF vil forbeholde sig retten til at sætte skatterne op med få års mellemrum, så har man jo netop ikke stabilitet og sikkerhed."

[email protected]

Kilde: