SF: Ansatte skal bestemme over virksomheders overskud

SF vil nu tvinge virksomhedsejerne til at lade medarbejderne forvalte overskuddene i de danske virksomheder, skriver Berlingske Tidende

Slettet Bruger,

24/04/2009

SF vil nu tvinge virksomhedsejerne til at lade medarbejderne forvalte overskuddene i de danske virksomheder, skriver Berlingske Tidende. Forslaget skal ind i SF's partiprogram på weekendens landsmøde i partiet, og det bakkes op af folketingsgruppens formand, den tidligere kommunist Ole Sohn.

"Det skal ses som et forsøg på, at udvikle demokratiet på arbejdspladserne og lave en mere moderne erhvervspolitik. Når vi har en udvikling, hvor den finansielle sektor har optrådt med en grådighed og en griskhed, som jeg aldrig har kendt mage, hvor et hav af virksomheder er kommet i uføre og må lukke. Der vil det da være meget fornuftigt, hvis medarbejderne havde haft lidt indflydelse," siger Ole Sohn til Berlingske Tidende..

Konkret går forslaget, som partiets hovedbestyrelse har fremsat, ud på, at virksomhederne skal tvinges til at kanalisere en del af deres overskud over i en pulje, som medarbejderne bestemmer over. En mildere version af samme forslag, som SF's forretningsudvalg med partileder Villy Søvndal og gruppeformand Ole Sohn i spidsen har fremsat, vil sørge for, at virksomhedsledelsen ikke helt mister indflydelse på puljen.

De Radikales finansordfører, Morten Helveg Petersen, som vil kunne komme til at sidde i regering med SF, hvis Helle Thorning-Schmidt vinder regeringsmagten, er dog ikke begejstret.

"Det er ikke vores politik. Jeg synes, det lugter lidt af en gammeldags opfattelse af kapitalister med høj hat og stor cigar," siger han til Berlingske Tidende.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: