SAS-boss vil have trusler om kvinde-kvoter

Slettet Bruger,

23/08/2007

Politikerne bør tage kontrol og fortælle virksomhederne, hvor mange kvinder de skal ansætte som topledere. Eller i hvert fald true med at gøre det, hvis virksomhederne ikke af sig selv ansætter et tilfredsstillende antal kvinder. Det mener SAS Danmark-direktør Susanne Larsen, som sammen med ni andre erhvervsledere er blevet udpeget af Dansk Industri og ligestillingsministeren som ambassadør for kvinder i ledelse.

"Jeg går ikke ind for kvoter hverken for kvinder, folk med anden etnisk baggrund eller noget helt tredje. Men en trussel om kvoter er en god måde at få skred i sagerne. For det har jo vist sig, at kvindeandelen ikke rykker sig en meter, når det udelukkende er frivillighedens vej," siger Susanne Larsen til Berlingske Tidende og fremhæver, at erhvervslivet ikke skal gå på kompromis med kompetencerne, men at der findes mange kvalificerede kvinder, som bare ikke bliver set.

"På høje tid"
Den udmelding møder opbakning fra Socialdemokraterne.

"Det er ærgerligt, at det er nødvendigt. Men jeg er enig i, at vi er nået dertil, hvor det kan være nødvendigt at true med at indføre kvoter," siger ligestillingsordfører Anne Marie Melgaard (S).

Også i SF er man positive over for tanken om kvinde-kvoter.

"Vi er ikke vilde med kvoter, men vi er endnu mindre vilde med, at tallet for kvinder i ledelsen er stagneret. Så det er på høje tid med lovgivningsmæssige initiativer," siger ligestillingsordfører Pernille Bagge (SF).

Vil så tvivl om kvinders evner
Dansk Folkeparti afviser idéen med henvisning til, at kvoter vil så tvivl om, hvorvidt en kvinde er blevet valgt til en lederpost på grund af hendes kompetencer eller på grund af hendes køn. Også Dansk Industri afviser truslen om politisk indblanding.

"Jeg tror ikke, at det er løsningen. Det er vigtigt, at det er virksomheden selv, der sammensætter deres ledelser. Og jeg tror, at med de initiativer, der er omkring kvinder i ledelse, og det talentarbejde, der sker i virksomhederne, så kan det løses ad frivillighedens vej," siger vicedirektør Bolette Christensen.

[email protected]

Kilde: