S-ledelsen er handlingslammet

Socialdemokraterne har ikke formået at melde klart ud under den seneste Muhammed-krise, og det har kostet partiet vælgere

Slettet Bruger,

22/02/2008

Socialdemokraterne har ikke formået at melde klart ud under den seneste Muhammed-krise, og det har kostet partiet vælgere. I flere målinger er partiet nede på omkring 23 procent. Samme tendens så man under den første Muhammed-krise i 2006, som sendte S ned under 20 procent, skriver Politiken.

Partiets ledelse har været fraværende i både sagen om de terrormistænkte tunesere og om de unge - mange af dem af mellemøstlig oprindelse - der har hærget byer over hele landet. Ifølge Politiken er S-toppen splittet mellem den fløj, der mener, at urolighederne er samfundets skyld, og den fløj, der er træt af "offer-mentaliteten" i det muslimske miljø.

Folketingsmedlem Niels Sindal forstår ikke, hvorfor den socialdemokratiske ledelse tøver med at melde ud.

"Vi tager os god tid"
"Det er ikke Helle, jeg er ude efter, men ledelsen generelt. Når man sidder i en ledelse, så skal man fandeme kunne regere. Det har sin pris, og man skal tage sine tæsk, og det skal den unge ledelse måske lige vænne sig til," siger han til Politiken.

Kritikken afvises af politisk ordfører Henrik Sass Larsen, der mener, at partiet har gang i et langsigtet projekt.

"Vi politikudvikler og samtaler med hinanden frem for at skændes og svine hinanden til i offentligheden. Vi tager os god tid til at sætte os ned og udvikle en ny politisk platform, som er så markant og god, at den er holdbar til næste valg," siger han til Politiken.

[email protected]

Kilde: