S-krav om økologi møder skarp kritik

Af IKKEMIG 2Det skal være slut med at kunne købe danske fødevarer, der ikke er økologiske

Slettet Bruger,

19/04/2008

Af IKKEMIG 2

Det skal være slut med at kunne købe danske fødevarer, der ikke er økologiske. Det slog Socialdemokraterne fast, da de for nogen tid siden offentliggjorde en række teser. "Målet for det danske samfund er en fuldstændig økologisk landsbrugsproduktion," lød det i en af dem, og den melding huer ikke Dansk Folkepartis energi- og klimaordfører, Morten Messerschmidt.

I sit nyhedsbrev kalder han det for "grundlæggende usolidarisk" at støtte økologisk landbrug i en tid med fødevaremangel.

"Det er ubestridt, at økologisk landbrug fører til ringere udbytte end konventionelt, ganske enkelt fordi de økologiske produkter har ringere vilkår i kampen for at overleve angreb fra insekter, svampe, tørke mv. Derfor bliver produktionen mindre - og altså priserne højere. For os i den rige del af verden betyder det måske ikke så meget, at vi skal betale et par kroner mere for vores æbler og koteletter. Men i Afrika, Asien og andre dele af verden, hvor en milliard mennesker lever for under en US-dollar om dagen, vil højere fødevarepriser næppe være uden konsekvenser," skriver han.

Det er dog ikke alle teserne, der får kritik med på vejen. Morten Messerschmidt kan således godt lide tese nummer ni, der hævder, at verden har behov for mere politik. "Faktisk er politik netop det, vi har savnet fra socialdemokratiet de seneste mange år," bemærker han tørt.

[email protected]

Kilde: