S-borgmester vil udlicitere beskæftigelsesindsatsen

Socialdemokraterne i København med beskæftigelsesborgmester Jakob Hougaard i spidsen vil udlicitere indsatsen for at få de 18

Slettet Bruger,

01/09/2008

Socialdemokraterne i København med beskæftigelsesborgmester Jakob Hougaard i spidsen vil udlicitere indsatsen for at få de 18.000 kontanthjælpsmodtagere i hovedstaden i arbejde. Simpelthen fordi de tror, at opgaven så vil blive løst bedre, fortæller borgmesteren til Ugebrevet A4.

"Jeg har en ret uideologisk tilgang til det her. Vores egne kommunale centre gør en udmærket indsats for at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde, men vi har kun tre centre, og vi kan få en endnu bedre indsats. Et udbud skal sikre, at vi involverer alle gode kræfter," siger Jakob Hougaard til Ugebrevet A4.

Han afviser, at private vil nøjes med at få de "nemme" i arbejde og lade de "tunge" blive tilbage i ledighed.

"Sådan er det ikke gået med indsatsen for de allertungeste kontanthjælpsmodtagere, som længe har været løst i samarbejde med 11 private leverandører. Meldingerne er, at det går godt. Jeg vil gerne skyde en hvid pil efter billedet af private som bare profithungrende og ude på at malke den kommunale pengekasse. Vores indtryk er, at det i høj grad er nonprofit organisationer med en høj social profil, der går ind i det her," siger han.

[email protected]

Kilde: