S-SF bryder løfte til kunstnere

I foråret lovede Socialdemokraternes og SF landets kunstnere, at de ikke skulle betale arbejdsmarkedsbidrag af deres indtægter fra royalties, men ...

Slettet Bruger,

30/09/2009

I foråret lovede Socialdemokraternes og SF landets kunstnere, at de ikke skulle betale arbejdsmarkedsbidrag af deres indtægter fra royalties, men det løfte er allerede i dag glemt, skriver Berlingske Tidende.

I et fælles skatteudspil fra de to partier er kunstnerne nemlig ikke nævnt med ét ord, og det er ikke tilfældigt, forsikrer både skatteordfører Nick Hækkerup fra Socialdemokraterne og hans kollega Jesper Petersen fra SF.

"Da vi vurderede, hvilke skatter der skulle sættes op og hvilke skatter, der skulle sættes ned, er det her ikke en af dem, vi har valgt at ændre på," siger Nick Hækkerup til Berlingske Tidende.

"Vi kan ikke have råd til alt, uanset hvor gerne vi end vil," supplerer Jesper Petersen.

Kunstnerne er skuffede.

"Jeg bliver bare så træt," siger sangeren og komponisten Ivan Pedersen, der er formand for Danske Populærautorer, til Berlingske Tidende: "S og SF vil jo gerne fremstille sig selv som mere kunstnervenlige end regeringen. Men det kan godt forekomme som billige point, hvis deres skatteforslag overhovedet ikke har mønt til de fine ord. Jeg er fandeme skuffet."

[email protected]

Kilde: