Russiske myndigheder anklaget for mord på afhopper

Den russiske stat går ikke af vejen for at snigmyrde sine kritikere

Slettet Bruger,

08/07/2008

Den russiske stat går ikke af vejen for at snigmyrde sine kritikere. Det hævder den britiske efterretningstjeneste, der hævder at giftmordet på den tidligere KGB-agent Alexander Litvinenko fandt sted med regeringsapparatets accept. Det beretter BBC.

For øjnene af verdenspresse svandt den tidligere agent ind til ingenting på et hospital i London i 2006. Han tabte håret, ansigtskuløren var gullig og et efter et satte hans organer satte ud, mens lægerne stod magtesløse.

Obduktionen viste, at Litvinenko, der var kendt som en ivrig kritiker af præsident Vladimir Putin, var blevet forgiftet med det radioaktive stof polonium 210.

Under Putins kontrol
Mistanken rettede sig hurtigt mod en anden tidligere KGB-agent, Andrej Lugovoj, der opholdt sig i London på samme tid, som Alexander Litvinenko menes at have været blevet forgiftet af en kop te. Hvordan Lugovoj fik fat i radioaktivt materiale, der ellers er under skarp kontrol, vides endnu ikke.

"Vi er stærkt overbeviste om, at mordet på Litvinenko skete med en vis involvering fra staten," sagde en kilde fra den britiske efterretningstjeneste blandt andet til programmet Newsnight.

Ifølge briterne opererede FSB, det tidligere KGB, mere eller mindre under daværende Vladimir Putins kontrol, da mordet fandt sted.

[email protected]

Kilde: