Rohde afviser uenighed med regeringen

Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet tager nu afstand fra dagens historier om, at han skulle gennemhulle regeringens forklaring på den dan...

Slettet Bruger,

28/09/2008

Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet tager nu afstand fra dagens historier om, at han skulle gennemhulle regeringens forklaring på den danske deltagelse i Irak-krigen.

"Der er tale om en grov fejlfortolkning og sammenskrivning af mine refleksioner om baggrunden for dansk deltagelse i Irak-krigen, som i bogen "Vejen til Irak" udlægges, som om jeg undsiger statsminister Anders Fogh Rasmussen og ifølge Politiken i dag gennemhuller regeringens Irak-forklaring. Det må jeg på det kraftigste tage afstand fra," siger Jens Rohde i en pressemeddelelse.

Tidligere i dag har en anden Venstre-kandidat, Kasper Elbjørn, krævet Rohdes afgang for at underminere regeringens argumenter. Og også Ekstra Bladets politiske kommentarer Hans Engell har givet udtryk for at Rohde ikke kunne blive siddende som Venstre-kandidat med holdninger, han gav udtryk for. Men Jens Rohde fastslår nu, at han ikke afviger fra regeringens linje.

"Baggrunden for dansk deltagelse i Irak-krigen skyldes, at Saddam Hussein ikke efterlevede FN's resolutioner om at samarbejde med verdenssamfundet - ikke de påståede masseødelæggelsesvåben," siger Jens Rohde.

[email protected]

Kilde: