Ritts møde med autonome udløser kritik

Slettet Bruger,

11/10/2007

Der er ingen der ved, hvem Københavns overborgmester skal mødes med i dag. Oprindeligt havde Ritt Bjerregaard (S) inviteret aktionsgruppen G13 til dialog om et nyt ungdomshus, fordi den planlagte besættelse af Grøndalsvænge Allé 13 forløb mindre voldeligt, end beboerne i området havde frygtet. Men nu viser det sig, at de besøgende i stedet kommer fra Mandagsmødets pressegruppe, der stod bag angrebene på politiet i forbindelse med rydningen af Jagtvej 69.

"Det er stærkt bekymrende, at Ritt Bjerregaard nu indleder forhandlinger, uden at vide, om det er voldsmænd hun skal forhandle med," siger Venstres kommende leder i København, Pia Allerslev til Ritzau.

Rundt i manegen
Også Ny Alliance har meldt sig med kritik af overborgmesterens eftergivenhed. I et debatindlæg i Jyllands-Posten undrer Søren Østergaard, formand for Ny Alliance i Hvidovre, sig over, at de autonome skal belønnes fordi de "lod være med at smadre byen særlig meget".

"Det er utroværdigt og pinligt at se, hvordan de unge trækker Københavns overborgmester rundt i manegen," skriver Søren Østergaard.

Også Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 deltager i mødet.

[email protected]

Kilde: