Ritts "fredelige" autonome er ufredelige

Slettet Bruger,

11/10/2007

Ritt Bjerregaards (S) håb om at finde nogle fredelige autonome at holde møde med ser ud til at briste. Den københavnske overborgmester havde ellers inviteret aktionsgruppen G13 til møde om et nyt ungdomshus, fordi de havde opført sig relativt fredeligt. Men nu viser det sig, at det er nogle helt andre autonome, der dukker op på rådhuset, skriver Jyllands-Posten.

Ritt Bjerregaard kommer i stedet til at mødes med repræsentanter fra ungdomshusbevægelsen, udvalgt af Mandagsmødets pressegruppe. En gruppe, som hun tidligere har afvist at mødes med, da gruppen ikke har villet tage afstand fra de voldelige demonstrationer i forbindelse med rydningen af Jagtvej 69.

Før weekenden stillede Ritt Bjerregaard G13 et møde i udsigt, hvis den planlagte besættelse af Grøndalsvænge Allé 13 fandt sted uden brug af vold. Det gjorde den i overborgmesterens øjne, og derfor inviterede hun G13 til kaffe på rådhuset i dag.

G13 møder ikke op
Men de ikkevoldelige autonome er ikke sådan at skelne fra de voldelige, selv for de autonome selv. Da Jyllands-Posten ringede til G13's pressegruppe for at få en kommentar til mødet med Ritt Bjerregaard, blev avisen henvist til Mandasmødets pressegruppe, som ifølge G13 ville stå for at udvælge en forhandlingsgruppe.

"G13 har bedt os om at stå for at sammensætte en forhandlergruppe, og det bliver både os og G13, der kommer til mødet," sagde "Tina" fra Mandagsmødets pressegruppe.

Foldschack skal med
Dette bekræftes af "Iben" fra G13's pressegruppe, der forklarer, at det er "repræsentanter for ungdomshusbevægelsen", og ikke G13, der skal mødes med overborgmesteren.

På et pressemøde tirsdag forklarede Ritt Bjerregaard, at hun ikke vidste, hvem der ville komme på besøg, men at hun specifikt havde inviteret G13, fordi de havde udtrykt ønske om at undgå vold og indgå i dialog med politikerne.

Ifølge Ritt Bjerregaards sekretariat har de autonome meddelt, at de stiller op med tre personer og advokat Knud Foldschack.

[email protected]

Kilde: