Ritt vil holde nyt møde med husbesættere

Slettet Bruger,

11/10/2007

Af Ole Birk Olesen

De venstreradikale husbesættere fik tilsyneladende, hvad de kom efter, da de her til formiddag mødtes med Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard. I hvert fald er der allerede aftalt et nyt møde om muligheden for et kommunalt finansieret klubhus for besætterne.

Det fortalte Ritt Bjeregaard til den ventende presse efter mødet.

"Vi vil afholde et nyt møde, og idéen er her at kigge lidt mere på tilsynet med huset. Jeg har bedt de unge om også at gå hjem og tænke lidt mere over, hvad de forestiller sig ved det, og hvad de ser som problemer i forhold til den model, de gerne vil have. Det regner vi med at komme til at drøfte grundigere, når vi ses efter efterårsferien," sagde Ritt Bjerregaard.

Hvor langt er I fra en løsning? blev hun spurgt.
"Jeg vil sige, at vi havde et rigtigt godt møde, og vi er fra begge sider indstillet på en dialog, så jeg synes, vi skal lade det stå der."

Var de unge mere åbne overfor de krav og regler om tilsyn og brandsikkerhed, som I ligger under for som kommune?
"Ja, jeg tror, det har været rigtigt godt med den her proces, hvor der nu ligger en erklæring fra statsforvaltningen, for så ved alle og enhver ligesom, hvad vi kan. Så kan man også se, at på en anden del af tilsynet er der en større fleksibilitet, så det kan vi simpelthen snakke om. Det havde jeg indtryk af, at de unge også var med på."

Ditte (de autonomes talsmand efter mødet, red.) sagde også, at når de har fået et ungdomshus, så vil de kæmpe videre for, at alle andre også får et hus. Hvad siger du til det?
"Jeg synes med de demonstrationer, der har været, hvor en hel del af demonstranterne ikke nødvendigvis var helt enige med dem, der har haft nummer 69, så er det ligesom et tegn på, at vores politik på ungdomsområdet måske ikke rammer de unge rigtigt. Så derfor ser jeg også for mig, at vi også skal have lidt fat i det og diskutere det."

Altså, huse til alle?
"Jajajaja, huse til alle, altså, vi har også en økonomi, som vi skal tage hensyn til, men jeg synes, det er rigtigt at se på de tilbud, vi har til de unge, for vi har jo rigtig mange tilbud i København, men det er jo ikke så godt, hvis dem, der skal have glæde af dem, ikke rigtigt synes, det er det, de har brug for."

Ved du, hvem det er, du har haft dialog med? Ved du, hvad de hedder? spurgte 180Grader.dk.
"Ja, det ved jeg."

Efternavn?
"Næh, skal jeg vide det?"

Plejer du ikke at kende det fulde navn på de mennesker, du har dialog med på rådhuset?
"Næh, det tror jeg ikke. Jeg har også dialog med mange mennesker på gaden og rundt omkring. Jeg tror, man kan opstille mange forskellige former for forhindringer for, at der kommer en løsning på det her område, og det synes jeg simpelthen ikke, at der er brug for."

Har du nogensinde ...
"Er der andre, der vil spørge om noget?"

[email protected]

Kilde: