Ritt vil have mænd på barsel

Slettet Bruger,

27/10/2007

Københavns Kommune og Overborgmester Ritt Bjerregaard stiller sig nu i spidsen for en bevægelse, der skal få flere mænd til at holde barsel. Det skriver Politiken. Derfor tilbyder kommunen blandt andet at mandlige medarbejdere i fremtiden kan holde 14 ugers barsel med fuld løn i stedet for de to uger, de har ret til nu.

"Børn har bedst af et tæt forhold til begge forældre. Og hvis det mest eller udelukkende er moderen, der er omkring barnet, bliver det også hende, der senere henter barnet fra daginstitution eller bliver hjemme ved sygdom. Derfor vil jeg gøre en ekstra indsats for at få det til at blive en fælles opgave at blive forældre", siger Ritt Bjerregaard til Politiken.


Kampagnen med navnet "Far forever" indeholder desuden et angreb på "gamle reminiscenser" der efter Ritt Bjerregaards mening stadig ligger rundt om forældreskabet. At børnepenge automatisk sættes ind på den kvindelige forælders bankkonto, og at kvinder skal varsel barsel til arbejdsgiver tre måneder før en fødsel i modsætning til mænds barselsvarsel på fire uger.

"Jeg vil have synkroniseret varslingstiderne, så moderen ikke får taget hele barslen, fordi hun skal varsle det først. For arbejdsgiveren bør der heller ikke være forskel på, om det er en mand eller kvinde, der bliver forælder. De vil begge have behov for at få omtænkt deres opgaver i en periode," udtaler Ritt Bjerregaard til Politiken.

Overborgmesteren har har netop skrevet til Kommunernes Landsforening og opfordret til i samlet kommunal flok at kræve en lovændring på varslingspunktet.

[email protected]

Kilde: