Ritt sætter P-vagterne ind

Slettet Bruger,

09/08/2007

Der er gode nyheder til de, der får mange parkeringsbøder i København. I fremtiden ser det ud til at P-vagterne skal bruge en del af deres tid på at finde stjålne cykler ved at tjekke stelnumre.

Sådan lyder et forslag fra overborgmester Ritt Bjerregaard, der skal dæmme op for det misforhold, at flere og flere cykler bliver stjålet, mens kun et fåtal at cykeltyvene blive straffet.

"Vi kan jo ikke have en by, hvor vi gør alt, hvad vi kan for at få flere til at cykle - vi bygger cykelstier, grønne cykelruter, bygger kryds om og så videre - og så bliver folks cykler stjålet. Så ender det med, at københavnerne finder et andet transportmiddel end cyklen. Cyklen er god, fordi man kommer hurtigt hen, hvor man skal. Men hvis den ikke er der, kommer man ingen vegne," siger overborgmesteren til Politiken.

Udmeldingen kommer efter den seneste tids debat om politiets manglende indsats over for netop cykeltyverier.

Antallet af cykeltyveriet er siden år 2000 steget med 20%. Sidste blev næsten 16.000 cykler meldt stjålet, men kun 100 cykeltyve blev straffet.

Overborgmesteren har drøftet det mulige udvidelse af P-vagternes beføjelser med politikchef Hanne Bech Hansen og Parkering København. Men hvorfor ikke bare lade politiet gøre sit arbejde?

"Der er en tilbøjelighed til hele tiden at sige, at politiet må løse det ene og det andet problem. Jeg ser på, om der er andre, der kan løse det. Parkering København har jo håndteret P-afgifterne fremragende," fortæller overborgmesteren.

[email protected]

Kilde: