Ritt forstår bekymring for autonomhus i Nordvest

"Jeg kan godt forstå, at naboerne er bekymrede

Slettet Bruger,

08/02/2008

"Jeg kan godt forstå, at naboerne er bekymrede. Men nu skal det hele undersøges til bunds, og vi har ikke nogen tidsfrist," sagde Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard her til formiddag efter endnu et møde med de autonome om et kommunalt finansieret klubhus.

Et flertal bestående af Socialdemokraterne, de Radikale og venstrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation har allerede besluttet, at de autonome skal have et hus af kommunen, men i Københavns Nordvest-kvarter, der er udset til at skulle rumme huset, er modstanden massiv. Mere end 3.000 beboere med bopæl inden for en kilometers afstand fra Frederikssundsvejens Skole, der er udset til at være de autonomes nye tilholdssted, har deltaget i en underskriftsindsamling på nettet for at vise deres modstand. Kun 650 har deltaget i en tilsvarende undersøgelse til fordel et autonomhus i Nordvest.

Men det fører ikke til, at Ritt Bjerregaard har opgivet muligheden. Der skal blot bruges mere tid på dialog med de vrangvillige borgere.

En mere afsides beliggenhed på kanten af Vesterbro afvises af de autonome, der ikke kan affinde sig med den lange afstand til Nørrebro.

[email protected]

Kilde: