Rigsrevisionen i kritik af private sundhedsforsikringer

Det er ikke kun det størrelsen af offentliges betaling, der medfører Rigsrevisionens kritik i en ny rappport om private sygehuse

Slettet Bruger,

10/05/2009

Det er ikke kun det størrelsen af offentliges betaling, der medfører Rigsrevisionens kritik i en ny rappport om private sygehuse. Også private sundhedsforsikringer står for skud og beskyldes for at øge uligheden i sundhedsvæsenet. Det skriver politiken.dk. Brugen af de private forsikringer har vokset sig stor i Lars Løkke Rasmussens tid som sundhedsminister, en tid hvor han ifølge Rigsrevisionen ikke har gjort nok for at mindske den sundhedsmæssige ulighed i samfundet.

"Sundhedsministeriet har ikke fulgt op på, om udbredelsen af private sundhedsforsikringer som følge af skattefritagelsen herfor har påvirket borgernes lette og lige adgang til sygehusydelser. Rigsrevisionen finder, at der er behov for en sådan opfølgning og henviser til sundhedslovens formålsbestemmelse, som bl.a. omtaler let og lige adgang," skriver Rigsrevsionen ifølge politiken.dk, i rapporten.

Venstres politiske ordfører Peter Christensensens siger, at Rigsrevisionen med deres kritik er i fare for at ødelægge deres troværdighed. Det er jo slet ikke deres opgave at tage stilling til, om sundhedslovens "lette og lige adgang" skal stå over loven om private sundhedsforsikringer, påpeger han.

"Et flertal i Folketinget har jo vedtaget loven om skattefrihed, fordi man ønsker at udbrede sundhedsforsikringer. Derfor politiserer Rigsrevisionen i uhørt grad, når den går ind og siger, hvad så med den frie og lige adgang," siger Peter Christensen til politiken.dk.

Også sundhedsministeriet afviser kritikken i et høringssvar til rapporten udarbejdet af ministeriets departementschef, mens sundhedsminister Jakob Axel Nielsen fortsat ikke ønsker at kommentere rapporten, inden den er endeligt færdig.

[email protected]

Kilde: