Rigspolitichef om ændret rapportkonklusion: En banal fejl, som blev rettet

Den første konklusion, som politiet nåede frem til i en stor analyse om politisvigt, var forkert

Slettet Bruger,

12/09/2008

Den første konklusion, som politiet nåede frem til i en stor analyse om politisvigt, var forkert. Det siger rigspolitichef Torsten Hesselbjerg, som kalder konklusionens ord om at der vil gå to til tre år før politireformen er fuldt gennemført og politiet igen velfungerende for "en banal fejl". Det skriver Berlingske Tidende.

"Konklusionen er simpelthen forkert i denne sammenhæng. Denne tidshorisont er relevant i forhold til, hvornår politiets nye IT-systemer er klar og for de 800 nye årsværk. Men den er forkert i forhold til det, analysen handler om, nemlig telefonbetjeningen og vagtcentralerne. Sammenfatningen er helt i strid med det, der står på rapportens foregående sider. Her fremgår netop en kort tidshorisont. Vi kunne slet ikke konkludere, som vi gjorde," siger Hesselsbjerg om den oprindelige konklusion.

Direkte adspurgt om hvordan Hesselsbjerg og politimester, Lone Frank fra Rigspolitiet, der tilsamen har ansvaret for raportens ordlyd, kunne skrive en konklusion, som man selv mener er åbenlyst forker, svarer rigspolitichefen:

"Jeg kan jo ikke give en forklaring på, hvorfor vi har skrevet det på den måde. Vi prøver at sige for mange ting. Vi blander tingene sammen. Det hænger ikke sammen. Jeg kalder det en banal fejl"

[email protected]

Kilde: