Retsordførere bekymrede over selvjustits i bandemiljø

I går kom det frem, at banden Black Cobra var aktivt involveret i at stoppe urolighederne i februar

Slettet Bruger,

24/03/2008

I går kom det frem, at banden Black Cobra var aktivt involveret i at stoppe urolighederne i februar. Urolighederne øgede politiets tilstedeværelse, hvilket gik udover bandes narkosalg, der derfor beordrede uromagerne til at stoppe deres optøjer.

Den udvikling bekymrer Folketingets retsordfører, skriver Berlingske Tidende.

"Desværre viser det her, at der er en kriminel underverden, som i visse kvarterer fylder mere, end vi gør os begreb om. Det er bekymrende. Det er bizart og grotesk, at deres interesser kan være så vigtige, at de involverer sig i nogle bøllers gadeuorden," siger Venstres Kim Andersen til Berlingske Tidende, og han bakkes op af SFs Anne Baastrup:

"Det er jo forfærdeligt, at kriminelle har den magt over unge mennesker, som burde have en fornuftig tilgang til tilværelsen," siger hun.

Også retudvalgsformand Peter Skaarup, er overrasket at bandernes netværk og magt er så stor, at de kan stoppe uroligheder.

"Det er ekstremt ubehageligt, at vi har en stat i staten, der opererer på denne måde, hvor de overtager styringen fra politiet. Det er urovækkende, at det er så organiseret, som tilfældet er," siger Peter Skaarup.

Hos de Radikale ser man det positive i, at politiets tilstedeværelse har en indflydelse på bandernes kriminelle aktiviteter.

"Der er virkelig nogle skræmmende perspektiver i, at kriminelle i den grad er i stand til at trække i nogle tråde. Men jeg synes, det er interessant, at vi nu har fundet ud af, at det altså virker, hvis vi går ind og forsøger at stresse disse bander ved at øge politiets tilstedeværelse i bybilledet," siger Simon Emil Ammitzbøll (R).

Karen Hækkerup (S) ønsker mere politi på gaderne.

"Det er noget rystende at høre. Men det vidner om, at der er for lidt politi i hverdagen, hvis det kan være med til at sætte en stopper for deres kriminelle aktiviteter," siger hun til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: