Restauratører: Udendørs rygeforbud er meningsløst

Et udendørs rygeforbud, som de Radikale og Socialdemokraterne overvejer at støtte, er meningsløst, lyder det nu fra brancheorganisationen Danmarks ...

Slettet Bruger,

30/07/2008

Et udendørs rygeforbud, som de Radikale og Socialdemokraterne overvejer at støtte, er meningsløst, lyder det nu fra brancheorganisationen Danmarks Restauranter & Cafeer.

"I forhold til den nuværende rygelov, hvis formål er at beskytte medarbejderne mod passiv rygning, er et forbud på udeserveringsarealerne meningsløst. Der er nemlig ingen målelig, skadelig effekt af passiv rygning udendørs," skriver organisationen informationschef, Carsten Kruuse, i dag i en kommentar i Berlingske Tidende.

En meningsmåling har vist, at 46 procent af danskerne gerne vil have rygning forbudt, når de sidder på restaurationernes udeserveringsarealer, men det er mere udtryk for en faldende accept af rygning generelt og mindre tolerance i det hele taget, og det bør der ikkke lovgives på baggrund af, mener Kruuse. Højst må der udvises lidt privat initiativ:

"Det kan den enkelte restauratør vælge at tage højde for ved eksempelvis at placere rygere og ikke-rygere så langt fra hinanden som muligt, tage hensyn til vindretning, om man ønsker at spise m.m. Men lovgivning er der bestemt ikke brug for," skriver han.

[email protected]

Kilde: