Restauranter skal have rygepolitik trods rygeforbud

Rygning forbudt

Slettet Bruger,

12/12/2008

Rygning forbudt. Det er politikken på langt de fleste spisesteder i Danmark, for sådan har politikerne bestemt det. Men for restauranterne er det ikke nok at henvise til loven, når Arbejdstilsynet kræver en redegørelse for rygepolitikken på stederne - de skal selv have formuleret en nedskrevet rygepolitik. Ellers vanker der bøder, skriver Ritzaus Bureau.

"Det var jeg ikke klar over. Det virker da latterligt, for når man ikke må ryge, så giver politikken sig selv. Vi har heller ikke en 'du må ikke stjæle'-politik," siger Marcus Skjoldager, indehaver af restaurant Den Gule Cottage i Klampenborg, til Ritzau.

Hans restaurant er en af mange, hver fjerde af 270 i en rundspørge fra Ritzau, som ikke har nedskrevet rygepolitiken, men regner med at det er nok, at den er nedskrevet i loven. De restauranter kan nu risikere bøder på flere tusinde kroner for deres forseelse.

I Horesta, der er brancheorganisation for blandt andre hoteller og restauranter, vil direktør Lone Njor Hulth nu sørge for at informere medlemmerne om kravet til den skriftlige rygepolitik.

[email protected]

Kilde: