Rengøringsassistent skal være venstreorienteret

Slettet Bruger,

28/04/2007

Af IKKEMIG 2

"Da vores hidtidige rengøringsmedarbejder har sagt op, søger vi en ny til rengøringen på Enhedslistens landskontor ... Du skal være medlem af Enhedslisten."

Sådan skriver Enhedslisten i en jobannonce på deres hjemmeside. Det vækker undren blandt andre partier.

"Det er fuldstændigt ude i hampen at opstille krav om, at man som rengøringsassistent skal være medlem af partiet. Det kunne godt ligne diskrimination," siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg til 180Grader.dk.

Han afviser, at Venstre kunne finde på at stille lignende krav og peger på, at ikke engang partiets pressetjeneste spørger ansøgere om deres politiske tilhørsforhold. Så længe de kan skrive pressemeddelelser, der forsvarer Venstres politik, er partibogens farve intet problem.

De radikales arbejdsmarkedsordfører Elisabeth Geday konstaterer, at Enhedslisten med sit krav til ansøgere står meget alene i Folketinget.

"Det er noget absurd, at man stiller krav om, at en rengøringsassistent skal være medlem af Enhedslisten. Det er snæversynet, fordi man udelukker sig selv fra input fra folk, der mener noget andet end én selv," siger hun til 180Grader.dk.

Rengøringsassistent skal lave politik
Enhedslisten tager i deres partiprogram afstand fra forskelsbehandling på baggrund af køn og race, men har ingen betænkninger ved at kræve en særligt politisk overbevisning af deres rengøringspersonale.

"Når det er en politisk forening er man i sin gode ret til kun at ansætte mennesker, der er medlem af foreningen, så vi alle sammen er loyale over for hinanden. Det er også sund fornuft," siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.

Hvad ville I sige til, hvis en virksomhed sagde, at de ikke ville ansætte nogen, der var medlem af Enhedslisten?

"Det giver ikke nogen mening, for en virksomhed er ikke baseret på, at man laver politik. Den er kun baseret på, om man er god til det arbejde, som man skal lave."

Jeres rengøringsassistent skal vel heller ikke lave politik?

"Vores rengøringsassistent indgår i et kontorfællesskab på linje med dem, der udfører de politiske beslutninger i det daglige. Dem der gør rent skal også have muligheder for at blande sig og give gode råd til hvordan alt muligt andet skal gøres."

Kilde: