Rekordhøje benzinpriser på vej

Danske bilister skal til at vende vrangen ud på deres pengepung

Slettet Bruger,

03/05/2008

Danske bilister skal til at vende vrangen ud på deres pengepung. Benzinpriserne er på vej mod nye højder og ser ud til at slå 2005-rekorden på 11,26 kr literen. Men det ville være endnu dyrere at fylde benzintanken, hvis det ikke var på grund af lave forarbejdningsomkostninger og en svag dollar. Det skriver Jyllands-Posten.

"Det er den højeste månedpris nogensinde, og med en listepris på ca. 11 kr. i begyndelsen af maj er vi på vej til at sætte rekord, nemlig dagsrekorden for den højeste benzinpris herhjemme. Der er tradition for, at prisen på benzin stiger om sommeren, når der er flere på vejene. Derfor taler meget for, at benzinprisen i sommer sætter ny listeprisrekord," siger seniorøkonom Christian Hilligsøe Heinig, Sydbank, til Jyllands-Posten.

Prisstignerne betyder, at en dansk familie med et årligt kørselsbehov på 20.000 km. og en bil, der kører 14,5 km pr. liter, skal regne med en ekstraudgift på ca. 1.250 kr. og en benzinregning på 15.000 kr.

"Det er sure penge, men det kunne være meget værre, hvis ikke dollarkursen og forarbejdningsspriserne var faldet. Da Katrina satte amerikanske raffinaderier ud af drift, kostede det 1,50 kr. på literprisen," siger Christian Hilligsøe Heinig til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: