Rejse med tog ikke meget billigere end med fly

Slettet Bruger,

12/06/2007

Af IKKEMIG 2

Skal du rejse mellem København og Århus? Så er det en god idé at tjekke priserne først. Rejser du med DSB, koster København-Århus tur-retur 644 kr. Men med en søgning på internetsiden flybillet.dk kan man flyve den samme strækning til 680 kr. før skat. Flyselskabet tager kun 34 kr. mere end DSB, og så varer turen kun 35 minutter, hvorimod det tager tre timer med toget.

Niels-Martin Methmann, der arbejder i DSB's pressecenter, siger at DSB også har billigere billetter.

"Men vi har jo også nogle billige afgange. Orange tilbud. Du kan sikkert også finde en flybillet, der er dyrere. Du sammenligner flyvningens billigste tilbud med vores standardpris. Du burde måske sammenligne flyvningens billige pris med vores billige pris," siger han til 180Grader.dk.

Begrænset udbud
Men det kan Esbern David Pontoppidan ikke bruge til noget. Han skulle besøge sine forældre i Jylland og fik ikke engang tilbudt en orange billet, da han bestilte en returbillet fra København til Århus.

"Jeg fik slet ikke tilbudt en orange billet. Jeg ringede til DSB og bad om et tilbud på en billet og så gav de mig et tilbud. Senere gik jeg så ind på nettet, og der stod slet ikke noget om en orange billet. Så hvis det er sådan, at de har et godt tilbud, så er de altså dårlige til at gøre opmærksom på det," siger han til 180Grader.dk.

Det er ikke overraskende, at Esbern ikke kunne få fat i en orange billet, da udbuddet er yderst begrænset. Desuden skal de bestilles mindst syv dage i forvejen og kan ikke bruges i højtiderne.

Kilde: