Register i nattelivet skal holde bøllerne ude

Slettet Bruger,

05/08/2007

For at komme ind skal man placere sin tommelfinger på en lille plade, der aflæser ens fingeraftryk. Stedet er ikke en bank eller en tophemmelig regeringsafdeling, men Crazy Daisy i Viborg. Her har man taget den utraditionelle metode i brug for at beskytte sig mod den lille, men hårde kerne af unge med mellemøstlig baggrund, der ødelægger de natlige festligheder for de andre gæster.

"Vi har i en periode testet et nyt system, hvor vi aflæser folks fingeraftryk i indgangen for at holde kendte ballademagere ude. Det virker fantastisk. Den første fredag drejede to, som dørmændene kender som ballademagere, om på hælene og gik ud af køen. De havde ikke rigtig lyst til at afgive fingeraftryk. Nu venter vi bare på grønt lys fra Datatilsynet," siger ejeren Henrik Carlsen til Berlingske Tidende.

Diskotekerne vil gerne kunne dele deres viden om, hvem ballademagerne er, med hinanden, siger Erik Bresling, der er formand for Horesta Natteliv - en sammenslutning af bar- og natklubejere, der arbejder for et sikrere natteliv.

Ballademagerne i register
"Vores dørmænd savner især mere effektive redskaber til at holde de af 2.G'erne (andengenerations-indvandrerne, red.) væk, som vi ved, skaber ballade. Derfor er det på høje tid, at vi får et register over ballademagerne. Vi håber i den grad, at politikerne tager affære nu."

De Konservative er på vej med et forslag, der skal gøre det lovligt for restauratørerne at oprette et sådant register.

"Der er endnu nogle praktiske og retsikkerhedsmæssige spørgsmål, der skal løses, men det bør være muligt at give restauratørerne mulighed for en registrering. Det tror jeg vil lykkes," siger den konservative retsordfører, Tom Benke.

[email protected]

Kilde: