Regionsrådsmedlemmer vil give bøder til udeblevne patienter

Den radikale gruppe i Region Hovedstaden melder sig nu som de første klar med sanktioner til patienter, der udebliver fra hospitalsundersøgelser ud...

Slettet Bruger,

15/01/2008

Den radikale gruppe i Region Hovedstaden melder sig nu som de første klar med sanktioner til patienter, der udebliver fra hospitalsundersøgelser uden afbud. I sidste uge blev et beskrevet, hvordan 25.000 patienter udeblev fra aftaler på Rigshospitalet sidste år, hvad der kostede hospitalet i omegnen af 50 millioner kroner. Og på enkelte afdelinger på hovedstadens hospitaler udeblev op til hver fjerde af alle patienter. Det vil de Radikale altså nu have bremset med trussel om bødestraf. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det er dybt uhøfligt og tegn på manglende respekt over for læger, sygeplejersker og hospitalsverden ikke at ringe afbud, når man bliver væk fra en undersøgelse. Jeg tror desværre ikke, at man kan rette op på folks uansvarlighed med pædagogiske virkemidler alene," siger Kirsten Lee til Berlingske Tidende. Lee er formand for den radikale gruppe, formand for Sundhedskoordinationsudvalget og medlem af underudvalget for hospitalsområdet i Region Hovedstaden.

Allerede sidste diskuterede man mulighed for bødestraffer til at sætte en stopper for de mange udeblevne patienter. Dengang var der ikke den store opbakning, men det kan være på vej til at ændre sig. I hvert fald modtages det radikale synspunkt positivt hos Leila Lindén, socialdemokratisk medlem af underudvalget for hospitalsområdet. Hun mener, at patienterne må tage deres del af ansvret for, at sundhedsvæsenet fungerer bedre.

"Og det ser ikke ud til, at man kan nå patienterne via pædagogiske redskaber. Det er jo det, man har forsøgt i årevis. Derfor kan jeg sagtens se, at en sanktion i form af en bøde kan afhjælpe en del af problemet," siger Leila Lindén.

Dansk Folkeparti er til gengæld afvisende. Her vil man hellere sende folk bagest i køen, hvis de ikke overholder deres aftaler.

[email protected]


Kilde: