Regionsformand vil slække på ventelistegaranti

Ventetiderne på at få behandling for mindre sygdomme skal være dobbelt så lange

Slettet Bruger,

13/01/2008

Ventetiderne på at få behandling for mindre sygdomme skal være dobbelt så lange. Det mener formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), ifølge Ritzau.

Ifølge regeringens behandlingsgaranti må patienter højst vente en måned på at blive behandlet. Ellers får patienten mulighed for at blive behandlet på et privathospital. Men hos Danske Regioner vil man gerne lade nogle patienten vente i yderligere en måned, før man er nødt til at lade de private hospitaler tage fat.

"Kræft og alvorlige hjertesygdomme skal behandles akut, men de små ting som åreknuder og nedgroede negle kan jo godt vente to måneder. Vi er nødt til at sende det signal, at der skal prioriteres," siger Bent Hansen til Radioavisen.

Blokerer for samarbejde
Hos Patientforeningen kan formand Erik Bach ikke se formålet med at lade patienter vente længere. Han mener, at regionerne blokerer for et effektivt samarbejde med privathospitalerne, og dermed er med til at forlænge ventetiden for patienterne.

"Der er brug for nytænkning. Der kan fås langt mere behandling for de samme penge. Læger, der har arbejdet på både offentlige sygehuse og privathospitaler, fortæller, at de kan lave dobbelt så meget behandling på samme tid, når de arbejder på privathospitaler," siger Erik Bach til Ritzau.

[email protected]

Kilde: