Regeringen vil tillade offentlige lønstigninger på fire procent

Slettet Bruger,

18/12/2007

Regeringen har indkaldt Folketingets partier, minus Enhedslisten, til et møde klokken 12 for at drøfte en ny køreplan for kvalitetsreformen. Det sker efter, at finansminister Lars Løkke Rasmussen og økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen tidligere på dagen mødtes med repræsentanter fra Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, hvor ministrene angiveligt sagde god for, at kommunerne kan sætte lønnen for de offentligt ansatte op med 4 procent. Det skriver Ritzau.

Oplysningen bekræftes af en de centrale overenskomstspillere, FOA's formand Dennis Kristensen, der dog ikke er ubetinget tilfreds.

"Det ser ud til, at der kunne være et udspil fra regeringen om at give lidt flere penge til kommuners og regioners lønbudgetter i første år, end det blev aftalt, da man lavede økonomiaftalen for næste år. Det lyder til, at fra man har budgetteret med, at lønningerne stiger med 3,17 procent, så kunne det blive 4 procent i stedet for. Hvis det er rigtigt, så er det ikke nødvendigvis en løsning på det samlede problem," siger Dennis Kristensen til Ritzau.

Ifølge nyhedsbureauet svarer løftet til fem milliarder kroner over tre år. Lønstigningerne vil dermed i alt udgøre det samme beløb, som Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har krævet alene som ekstra løft til de lavestlønnede af de offentligt ansatte.

[email protected]Kilde: