Regeringen vil have udbredt liberal model for kollektiv trafik

Buslinjerne 150S og 173E har på tre måneder fået 21 procent flere passagerer som konsekvens af et forsøg, der giver Arriva tre kroner mere per pa...

Slettet Bruger,

15/11/2008

Buslinjerne 150S og 173E har på tre måneder fået 21 procent flere passagerer som konsekvens af et forsøg, der giver Arriva tre kroner mere per passager, mens de øvrige buslinjer i området i samme periode har haft en stigning på en procent i passagertallet. Forsøget, der har givet passagererne internet i renere busser, der kører til tiden, har været så stor succes, at regeringen allerede nu melder ud, at de vil søge at få incitamentskontrakterne udbredt til landets øvrige trafikselskaber. Det skriver berlingske.dk.

"Resultatet viser, at det kan betale sig at give busaktørerne frie tøjler til at tænke nyt og utraditionelt for at få flere passagerer, bedre busser og styrket økonomi. Jeg vil i den kommende tid rejse rundt til alle trafikselskaber for at få et indblik i deres situation, og i den forbindelse vil jeg gerne bidrage til at formidle viden, så de kan lære af hinandens gode eksempler," siger transportminiister Lars Barfoed til berlingske.dk.

Hovedstadsområdets trafikselskab Movia vil i første omgang forsøge at få flere busselskaber end Arriva med på idéen om incitamentskontrakter.

[email protected]

Kilde: