Regeringen vil have patientombudsmand

Der er behov for at forbedre danske patienters adgang til at klage over dårlig behandling i sundhedssystemet, siger såvel sundhedsministeren som fo...

Slettet Bruger,

11/05/2008

Der er behov for at forbedre danske patienters adgang til at klage over dårlig behandling i sundhedssystemet, siger såvel sundhedsministeren som formanden for Folketingets Sundhedsudavalg. Det skriver Politiken. En forenkling af hele patientklagesystemet ligger i kortene, når man har undersøgt det nuværende system med Patienklagenævn og Patientforsikring.

"Regeringen har stærk fokus på dette område, og jeg har besluttet at nedsætte et udvalg, som skal kulegrave og analysere hele patientklageområdet og fremlægge løsningsmuligheder," siger sundhedsminister Jacob Axel Nielsen til Politiken.

Avisen har de seneste beskrevet, hvordan 9 ud af 10 kræftpatienter, der har ventet for længe på undersøgelser og behandlinger, har fået afslag på erstatning gennem Patientforsikringen. Venstres Preben Rudiengaard, der er formand for Folketingets Sundhedsudvalg, mener da også at for mange komme i klemme i det nuværende system. Han ser frem til at få styrket borgernes rettigheder og peger selv på en patientombudsmand som en oplagt mulighed.

"Det vil være et skridt i den rigtige retning. Så vil man have en, der puster systemet lidt i nakken. Ikke for at forfølge personalet, men for at samle oplysninger, så vi hele tiden kan gøre systemet bedre," siger Preben Rudiengaard til Politiken.

[email protected]

Kilde: