Regeringen vil have sanktioner mod unge ballademagere og deres forældre

Sociallovgivningens "tilbud" til utilpassede unge, som ikke ligefrem fjernes fra hjemmet, er ikke tilstrækkelige, mener regeringen

Slettet Bruger,

26/08/2008

Sociallovgivningens "tilbud" til utilpassede unge, som ikke ligefrem fjernes fra hjemmet, er ikke tilstrækkelige, mener regeringen. Nu vil den også give kommunerne mulighed for at pålægge både de unge og deres familier sanktioner, hvis de ikke kan gebærde sig ordentligt, skriver Jyllands-Posten.

Velfærdsminister Karen Jespersen er i gang med at forberede et lovforslag, der vil udvide sociallovgivningens rammer, så det bliver muligt at give sociale domme med kontante sanktioner til de unge, der bryder reglerne. Samtidig kan forældre blive straffet økonomisk, hvis de ikke medvirker til at få deres børn på ret køl.

Blandt de sanktioner, som er på tale er krav om, at unge hærværksmænd skal være med til at rydde op efter deres forbrydelser, der skal indføres obligatorisk deltagelse i opdragelsesprogrammer med håndfaste, psykoterapeutiske metoder, og de unge skal hentes i hjemmet af socialarbejdere, hvis de ikke møder i skolen.

"Der er tale om et gennembrud i dansk sociallovgivning. Vi ønsker et opgør med den laden-stå-til-pædagogik, der har været fremherskende i mange år. Vi har brug for en insisteren over for de unge, bandelignende grupper, der huserer i boligområder, begår hærværk og lader hånt om alle mulige regler. De skal lære, at deres handlinger har kontante konsekvenser. Derfor giver vi nu kommuner og sagsbehandlere en ny værktøjskasse med kontante sanktionsmuligheder, som gør, at de kan sætte mere hårdt mod hårdt. Forældrene skal forstå, at de bærer et ansvar for at gøre en aktiv indsats, og derfor vil vi gøre det muligt at trække dem i børnechecken, for dem, hvis de ikke lever op til deres forpligtelser," siger Karen Jespersen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: