Regeringen vil give billige lån til energisparehuse

Billige statsgaranterede banklån skal få danskerne til at investere i huse, der er mere energibesparede, mener regeringen, og klimaminister Connie ...

Slettet Bruger,

01/10/2009

Billige statsgaranterede banklån skal få danskerne til at investere i huse, der er mere energibesparede, mener regeringen, og klimaminister Connie Hedegaard er allerede i dialog med pengeinstitutterne om at aftale en ordning. Det oplyste Venstres klima- og energiordfører, Lars Chr. Lilleholt, i Magasinet Penge på DR1 i aftes.

Målet er bl.a. at få flere danskere til at vælge en miljørigtig varmekilde som jord- og solvarme frem for traditionelle opvarmningsformer som olie- eller gasfyr.

Socialdemokraterne er imidlertid ikke imponerede over Venstre-mandens melding.

"Det vi har brug for er klimainvesteringer, og ikke bare dialog med bankerne. Derfor vil jeg se et konkret forslag før jeg tror det. Da regeringen i foråret lavede sin renoveringspulje snakkede de også om grønne krav, men der overhovedet ikke noget klima i den og det endte i det rene boligbingo," siger Mette Gjerskov, der er Miljø- og klimaordfører for Socialdemokraterne, ifølge dr.dk.

[email protected]

Kilde: