Regeringen vil gøre det sværere at få knallertkørekort

Det skal være sværere for unge at få kørekort til knallerter, der kan køre 30 km/t, mener regeringen ifølge Jyllands-Posten

Slettet Bruger,

21/09/2009

Det skal være sværere for unge at få kørekort til knallerter, der kan køre 30 km/t, mener regeringen ifølge Jyllands-Posten. I dag kan 16-årige få knallertkørekort ved at gennemgå 24 lektioner på en aftenskole, men det skal være slut, mener justitsmininister Brian Mikkelsen. I stedet skal de unge gennemgå en bilkørekort-lignende undervisning med dybere praktiske øvelser og mere trafikteori, og prøverne skal være sværere at bestå.

"De unge skal lære mere om, hvad der er farligt, når man færdes på knallert i trafikken. Derfor skal prøven være både teoretisk og praktisk og minde om den prøve, som man skal til, når man skal have kørekort til bil eller motorcykel - eller traktor, for den sags skyld. Det skal være en prøve, der betyder noget, og hvor man skal vise, at man rent faktisk har forstået det, man har lært," siger de Konservatives retsordfører, Tom Behnke, til Jyllands-Posten.

Til gengæld skal unge have lov til at køre knallert, allerede fra de er 15 år - og scooter med en tophastighed på 45 km/t, når de er 16 mod i dag 18, lyder det fra Venstre.

"Så er man mindre tilbøjelig til at tune knallerten," siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Jyllands-Posten og fortsætter:

"Pisken er, at hvis de kører vanvidskørsel og generer andre trafikanter, bliver kørekortet til bil udskudt med et halvt år. 15-20 pct. skal dumpe. Ellers er prøven for blødsøden. Og så må de få en ommer. Vi skal markere, at prøven er alvorlig."

[email protected]

Kilde: