Regeringen vil bremse amokeksproprieringer

Kommunernes stadig mere udbredte brug af ekspropriation i tilfælde, hvor det synes svært at argumentere for, at de skulle være til almenvellets for...

Slettet Bruger,

09/04/2008

Kommunernes stadig mere udbredte brug af ekspropriation i tilfælde, hvor det synes svært at argumentere for, at de skulle være til almenvellets fordel, får nu regeringen til at slå sætte bremserne i, skriver Berlingske Tidende.

"Det handler om at få moderniseret det samlede regelsæt omkring ekspropriation. Og grundlæggende handler det om at sikre, at der er respekt omkring privat ejendomsret og få sat en stopper for, at man kan ekspropriere til stadig flere formål. Hvis en sag ender med ekspropriation, så skal vi sørge for, at det ender med en ordentlig erstatning," siger finansminister Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende.

Lars Løkke Rasmussen varsler, at han sammen med miljøminister Troels Lund Poulsen og transportminister Carina Christensen vil komme med forslag til markante opstramninger og til større erstatninger, så en ny lov kan vedtages til efteråret.

[email protected]

Kilde: