Regeringen vil blokere udlændingehul

Selv om det angår et "lille hjørne" af den danske udlændingepolitik, skal det hul i udlændingeloven, som EF-domstolens Metock-dom åbenbarede, lukke...

Slettet Bruger,

30/08/2008

Selv om det angår et "lille hjørne" af den danske udlændingepolitik, skal det hul i udlændingeloven, som EF-domstolens Metock-dom åbenbarede, lukkes. Det sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen fra regeringsseminaret på Havreholm Slot i går ifølge Kristeligt Dagblad.

"Jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at regeringens faste, konsekvente og fair udlændingepolitik ligger fast. Og den ligger rigtig fast. Vi er på ret kurs," siger Fogh Rasmussen til Kristeligt Dagblad.

Siden regeringens tiltrædelse i 2001 er antallet af familiesammenføringer faldet markant. I første halvår af 2008 er der således givet færre end 1.800 tilladelser mod små 11.000 i 2001. Og 80 procent færre indvandrere under 24 år gifter sig med en udenlandsk partner.

"Det er lige præcis, hvad vi har ønsket med 24-års-reglen og tilknytningskravet," siger Anders Fogh Rasmussen.

EF-Domstolens Metock-dom ændrer ikke "det fjerneste" ved dansk udlændingepolitik, sigerFogh Rasmussen. Man vil nemlig sikre sig imod misbrug af dommen med skærpede dokumentationskrav, forklarer statsministeren, der suppleres af sin vicestatsminister.

"Regeringen arbejder med at skærpe dokumentationskravet, så pro-forma ægteskaber ikke kan komme igennem. Man skal kunne dokumentere, at man har taget ophold, har et arbejde eller har skabt sin virksomhed. Man skal kunne dokumentere, at der er tale om reelt ophold," siger Bendt Bendtsen.

Regeringen er samtidig i kontakt med EU-Kommissionen og andre EU-lande, der deler Danmarks holdning, i et forsøg på at få ændret EU's regler.

[email protected]


Kilde: