Regeringen utilfreds med Ny Alliance

Slettet Bruger,

30/11/2007

Allerede fra første fløjt var Ny Alliance i gang med at udfordre regeringen ved gårsdagens åbningsdebat. Sammen med SF, Socialdemokraterne og de Radikale var partiets folketingsgruppe gået sammen om en såkaldt vedtagelse, der indeholdt de dele af regeringsgrundlaget, som Dansk Folkeparti ikke umiddelbart kunne nikke godkendende til.

"Det er vi skuffede over. De er på den måde med til at vise det modsatte af bredt samarbejde. De har berøringsangst over for Dansk Folkeparti så meget, at de ikke vil være med til en vedtagelse sammen med dem. Og det er et problem for Ny Alliance," siger de Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, til Ritzau.

Regeringen ville ikke stemme for forslaget, der bortfaldt inden til kom til afstemning, efter af regeringen og Dansk Folkeparti vedtog et mindre omfattende forslag.

Villy Søvndal benyttede lejligheden til at gøre sig lystig over, at regeringen ikke ville stemme for sin egen politik.

"Kan statsministeren ikke lide sit eget program? Det er absurd, at Venstre og Konservative stemmer imod deres eget regeringsprogram. Er statsministeren i stand til at forklare den konklusion?" lød det ifølge Berlingske Tidende fra Villy Søvndal.

[email protected]

Kilde: