Regeringen uddeler kæmpe skattesmæk til pensionister i udlandet

Folketinget har givet grønt lys for at regeringen på Danmarks vegne kan opsige dobbeltbeskatningsaftalerne med Frankrig og Spanien, det skriver epn

Slettet Bruger,

29/03/2008

Folketinget har givet grønt lys for at regeringen på Danmarks vegne kan opsige dobbeltbeskatningsaftalerne med Frankrig og Spanien, det skriver epn.dk.

Reglerne i dag er, at pensionister i lande, der har en dobbeltbeskatningsaftale med Danmark, betaler skat i bopælslandet og ikke i Danmark. Opsiges aftalen, skal danskere bosat i de to lande betale deres skat i Danmark. Pensionister der allerede bor i et af de to lande, bliver undtaget for ophævelsen.

Vedtagelsen i Folketinget til ophævelsen af aftalerne skete som en del af en lovpakke, der skulle lovliggøre den danskepensionsbeskatning i henhold til EU-lovgivningen, efter at EU-Domstolen afsagde en dom i januar sidste år.

Men overholdelse af EU-retten og beskatning af danske pensionister i Frankrig og Spanien hænger slet ikke sammen, mener advokat Martin Simonsen fra Skatteadvokaterne. Det er bare en mulighed for at få flere penge i statskassen.

Ingen rød tråd
"Der er ikke nogen rød tråd mellem overholdelsen af EU-retten og Danmarks ønske om at beskatte danske pensionsmodtagere i Frankrig og Spanien. Det er nu nok snarere lejligheden, der nu byder sig for at løse det, som et politisk flertal ser som et væsentligt problem; at Danmark som hovedregel har givet skattefradrag for indbetalingerne til pensionsordningerne, men ikke får en bid af kagen, når pensionerne udbetales," siger advokat Martin Simonsen, Skatteadvokaterne ifølge epn.dk.

De danske skattemyndigheder forsøger at få ændret dobbeltbeskatningsaftalerne med Frankrig og Spanien så danske pensionister i de to lande kan beskattes fra Danmark. De to lande er de som har flest bosiddende danske pensionister af de lande, som Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med.

[email protected]

Kilde: