Regeringen sænker ambitionerne: Kun 7.000 skal nu i arbejde

Oprindeligt var det regeringens plan, at en lille arbejdsmarkedsreform i forbindelse med finanslovsforhandlingerne skulle øge beskæftigelsen med 23

Slettet Bruger,

04/11/2008

Oprindeligt var det regeringens plan, at en lille arbejdsmarkedsreform i forbindelse med finanslovsforhandlingerne skulle øge beskæftigelsen med 23.000 personer, men efter at både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har sagt nej til en dagpengereform, er ambitionerne nu væsentligt mindre, skriver dagbladet Børsen. Nu vil regeringen med sit nye udspil til partierne nøjes med 7.000 personer ekstra i beskæftigelsen.

Dermed er der også lang vej igen for regeringen i forhold til målet om på blot lidt længere sigt at flytte 50-100.000 personer fra passiv forsørgelse til et virksomt liv på arbejdsmarkedet. Det tal skal ifølge Arbejdsmarkedskommissionen, som regeringen selv har nedsat, nås, hvis den offentlige økonomi også i en fremtid med færre i den arbejdsdygtige alder og flere på pension skal være holdbar.

Men finansminister Lars Løkke Rasmussen bekræfter alligevel overfor Børsen, at regeringen ikke har mere på tapetet end de tiltag, der kan øge beskæftigelsen med de 7.000 personer.

[email protected]

Kilde: