Regeringen opgiver at gøre plads til flere kommercielle radiokanaler

Regeringen har opgivet planerne om at omlægge FM-båndet for at give plads til flere kommercielle radiostationer, der kan konkurrere med Danmarks Ra...

Slettet Bruger,

05/06/2009

Regeringen har opgivet planerne om at omlægge FM-båndet for at give plads til flere kommercielle radiostationer, der kan konkurrere med Danmarks Radios fire kanaler. Regeringen vil i stedet satse på en udbygning af DAB Radio, skriver Berlingske Tidende.

Kulturminister Carina Christensen præsenterer i dag regeringens længe ventede udspil til en ny aftale om det kommercielle radiomarked for partierne bag medieforliget.

Eneste officielle udmelding er, at DRs ret til P2's frekvens bliver forlænget til udgangen af 2010, hvor man vil lave et udbud.

Det betyder, at Carina Christensen dropper tidligere kulturminister Brian Mikkelsens planer, om at give mere plads til kommercielle stationer på FM-båndet.

Hvis der opnås politisk enighed om regeringens udspil, får de kommercielle radiostationer desuden forbedrede vilkår for at gøre sig gældende på DAB, skriver Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: