Regeringen indfører skattemæssigt stavnsbånd for pensionister

Slettet Bruger,

29/06/2007

Pensionister, der efter et langt og skattebetalende liv vil tage deres opsparede pension med til f.eks. Spanien eller Frankrig, skal for fremtiden betale dansk skat på udbetalingerne af deres pensioner.

Hidtil har det været sådan, at man betalte skat af pensionsudbetaligen i det land man bor i, når udbetalingen finder sted. Men det er altså slut nu. Når aftalen træder i kraft, skal man betale den høje danske skat, uanset hvor man befinder sig på udbetalingstidspunktet.

"Vi vil med aftalen sikre, at man ikke kan trække pensionsindskud fra i den danske skat og derefter også slippe for at betale dansk skat af pensionerne, når de kommer til udbetaling," siger skatteminister Kristian Jensen til Berlingske Tidende.

Udover de pensionister, der i fremtiden har ændrede vilkår, når de skal tage en beslutning om at rejse til varmere himmelstrøg, er der nogen forvirring over, hvorledes de nye regler kommer til at gælde for pensionister, der allerede er bosat i udlandet. Kristian Jensen siger, at en overgangsordning vil sørge for det, men en overgangsordning er ikke nævnt i aftalen, fortæller skatteekspert og partner i revisionsfirmaet Grant Thornton, Hanne Søgaard Hansen, til Berlingske Tidende.

"En bombe under udvandrernes verdensbillede"
Ifølge Jan Larsen, der driver udvandrerne.dk, der er en portal med informationer for danskere i udlandet, er aftalen den største ændring for danskere i udlandet i nyere tid.

"Dobbeltbeskatningsaftalerne mellem Danmark og Frankrig og Spanien er specielle, forstået på den måde at de er mere gunstige for danskere, der flytter ud end de aftaler, Danmark har med andre lande. Så disse aftaler har i mange år været et argument for danskere, der skulle vælge lande. Derfor er den nye aftale en bombe under udvandrernes verdensbillede," forklarer han til 180Grader.dk.

Det anslås, at der bor omkring 40.000 danskere i Spanien og Frankrig, og at det har været i kraftig vækst de seneste år. Men det er formodentligt ovre nu.

Aftalen er indgået mellem regeringspartierne, DF, RV, S og SF.

[email protected]

Kilde: